14. huhtikuuta 2017

Karvaisia löytöjä

Tällä kertaa tuoreita kirppislöytöjä, viikon sisältä. Yhteiskuva pehmoisesta joukosta: 
 
Ja kuvassahan siis poseeraavat uusiotuotantoa oleva Puppy Surprise emokoira ja pentuja, 80-luvun Popples kukkahahmo ja Brush-a-Loves pehmo-otus. Lisää kuvia heistä vielä alempana tätä postausta.  
 
Lelut ovat peräisin yhdeltä live-kirpparilta ja yhdeltä itsepalvelukirpputorilta. Live-kirpparilla olin liikkeellä ystävän kanssa. Hän löysi itselleen My Little Pony G1 ponin Brilliant Bloom. Tässä autossa otettu kuva tuoreesta löydöstä:
 
My Little Pony G1  Brilliant Bloom Princess Brush 'n Grow Ponies
Poni kuuluu sarjaan Princess Brush 'n Grow Ponies. Näiden ponien häntä kelautuu sisälle, kun ponin päätä kiertää. Hännästä ei ostettaessa näkynyt kuin pieni osa, näytti siis leikatulta töpöhännältä. Loput hännästä tuli onneksi esiin vetämällä.
 
Ystävälle löytyi myös hauska CD-levy:
 
Lady Lady! TV original soundtrack CD
 TV original soundtrack Lady Lady! -animeen. Animet tai japanilainen musiikki ei ole minulle kovin tuttua, mutta ennätimme kuunnella levyä autossa ja musiikki kuulosti ihan mukavalta. Hyväntuulista.  

Sitten niitä lisäkuvia porukasta, jota ennätin kotona kuvata. Minulla oli jo ennestään yksi Popples kukkahahmo, Daisy. Nyt minulla on siis kaksi kukkaturria:

Popples flower plush toy 80s
 Vasemmalla Daisy, oikealla tämä uusi. En onnistunut löytämään netistä tietoa, mikä tämän uuden tulokkaan nimi on. Jokin kukkaisnimi hänelläkin varmaan.

Myyjä osasi esitellä, että pehmolelun nurinpäin kääntämällä siitä tulee kukkanen:  
Popples flower plush toy
Hän esitteli myös, että kyseessä olisi 70-luvun pehmolelu. No sinne päin, popplesit ovat 80-luvulta. Vuosikymmenestä riippumatta hintaa oli onneksi vain kaksi euroa. Olen toivonut, että joskus löytyisi lisää näitä hahmoja, joten tämä oli todella mieluinen löytö. Näyttävät kivoilta yhdessä. Värien lisäksi hauskana eroavaisuutena, että Daisylla on näköjään terävämmän malliset terälehdet, toisella pyöreät.
 
Puppy Surprise on tuttu lelumerkki 90-luvulta. Samalla merkillä ja idealla valmistetaan leluja myös nykyään. Nykyiset koirat näyttävät tältä, Popcorn-emokoira ja hänen kolme pentuaan:       
Puppy Surprise dog plush toy mommy puppies popcorn reproduction

Tässä kuva samanlaisista koirista Toys"R"Us-myymälän hyllystä:
Puppy Surprise dog plush toy mommy puppies popcorn reproduction package
Popcorn pentuineen kuuluu siis ihan nykyiseenkin valikoimaan ja maksaa TRU:ssa alennuksessa vähän vajaa 15 euroa. 
  
 
Puppy Surprise dog plush toy mommy puppies popcorn reproduction package back text
Teksti paketin takaa:

"Popcorn is a lapdog and loves it! She loves getting attention! She is as sweet as they come and makes for the perfect friend to cuddle with. Popcorn is always the first to want to snuggle up with you when it's movie and popcorn time. She is just waiting for you to make her your BFF!"
 
Vapaamuotoinen suomennos:
Popcorn on sylikoira ja rakastaa sitä! Hän rakastaa saada huomiota! Hän on niin suloinen ja täydellinen halikaveri kuin sylikoira vain voi olla. Popcorn on aina ensimmäisenä haluamassa käpertyä seuraasi, kun on aika katsoa elokuvaa ja syödä popcornia. Hän vain odottaa, että ystävystyt hänen kanssaan ja hänestä tulee sinun kaikkien aikojen paras kaverisi!

Lelupakkausten tekstit ovat minusta herttaisia. Kuten tämäkin, kun kuvataan, kuinka suloinen ja ihana lelu on, ja luvataan, että lelusta tulee omistajansa paras ystävä... Kukapa ei tahtoisi sellaista lelua, heh.


Tällä ystävällä on kuitenkin yllätys. Hän nimittäin on saamassa pentuja:

"Surprise puppies! How many puppies will Mommy have? Find out how many puppies Mommy has when you open Mommy's pouch and reach inside. You might have a boy or a girl, sleeping pup or a puppy that is smaller than the others. That means that it's the runt of the litter!"

Suomeksi:
Yllätyspentuja! Kuinka monta pentua Emo saa? Selvitä, kuinka monta pentua Emolla on, kun avaat emon pussin ja kurotat sisälle. Saatat saada käsiisi pojan tai tytön, nukkuvan pennun tai pennun, joka on pienempi kuin toiset. Tämä tarkoittaa, että se on pentueen pahnanpohjimmainen! (No pahnanpohjimmaiseksi sanominen ei ehkä ole kovin herttaista. Olkoon vaikka pentueen kuopus.)

Suomessa olen huomannut kaupassa vain tätä Popcorn-hahmoa, mutta sarjassa on ilmestynyt jo useita erilaisia koiria, näitä "sylikoiria" eri väreissä ja pari eri mallista koiraa, esim. dalmatialainen. Nimellä Kitty Surprise on julkaistu vastaavia kissoja. Tässä mainosvideo, jossa näkyy osa erilaisista hahmoista:     



Sarjan lelujen hauskuutena on, että saa arvailla, tuleeko pentuja kolme, neljä vaiko viisi. Kirppiskoiran mukana oli kolme pentua. Nämä kaikki ovat tyttöjä, koska niillä on vaaleanpunainen rusetti. Tuo keskimmäinen on se muita pienempi pentu:  
Puppy Surprise dog plush toy mommy puppies popcorn reproduction

Emokoiralla on mahassaan tasku, jossa pennut ovat piilossa. Eli voi leikkiä, että koira saa pentuja, joskin pennut tulevat maailmaan vähän tavanomaisesta poikkeavaa reittiä:
 
Taskun reunassa on tarranauha, jolla taskun saa suljettua siististi:  

Kuva merkkilapusta:  
Lisäksi lapussa on tekstit:
Puppy Surprise
©2014 Ed Kaplan Assoc. LLC
Just Play, LLC
401 Fairway Drive  
Deerfield Beach, FL 33441 USA
Lisäksi pesuohjeet (vain pintapesu), materiaalit uusia, täyte polyesteriä, valmistettu Kiinassa.

Ystävä on toivonut Puppy Surprise -lelua, vanhaa tai uutta, joten tämä pastellinen koiraperhe saa kodin hänen luotaan. Pääsee koira nuuhkimaan glitterisellä kuonollaan, olisiko jossain vaikka popcornia...

Puppy Surprise dog plush toy mommy puppies popcorn reproduction


Myös Brush-a-Loves -pehmo Bubble Love oli löytyessään kovasti sen näköinen, että kaipaisi kotia:
Brush-a-Loves  plush toy 80s Bubble Love
Raukka on ehkä käynyt pesukoneessa... Runsas kampaaninen onneksi auttoi saamaan turkista jälleen tuuheamman. Joku tätä blogia seurannut on ehkä huomannutkin, että minulla jo on kyseinen hahmo. Tässä yhteiskuva, vasemmalla vanha möhvelöni, oikealla uusi tulokas kammattuna:  

Brush-a-Loves  plush toy 80s Bubble Love 80-luku
Uusi yksilö saattaa muuttaa ystävän luokse. Harkitsin jopa, pitäisinkö itse kummatkin. Vaikka ovat periaatteessa samanlaiset, näyttävät kumpikin silti omilta persooniltaan. Kuvastakin näkee esim. että istuvat vähän eri ryhdissä ja otsatukka asettuu eri tavalla. Mutta ei minulla oikeasti ole tilaa alkaa hamstrata montaa samaa lelua, vaikka tämä onkin yksi suosikkileluistani. Toivon löytäväni joskus jonkin toisen Brush-a-Loves hahmon. Erilaisia hahmoja näkee Ghost of the Doll -sivustolta.   

Sitten vielä... Tämä ei ole lelutavaraa, mutta muutoin oikein hauska kirppislöytö eräältä lahjoituskirpputorilta:

filigraani perhonen rintakoru hopea / Silver Filigree Butterfly jewelry antique
 
Vanha filigraanimainen perhosrintakoru. Koru oli hyvin tummunut, eikä siinä ole mitään leimoja. Koru oli lajiteltu sekalaisen askartelutavaran ja muun tilpehöörin sekaan, jota myydään hyvin halvalla kilopainon mukaan. Uskon silti, että koru on hopeaa. Tiedän, että samankaltaisia koruja on tehty hopeisina. Olen tyytyväinen tähänkin löytööni. Koru on aika kookas, leveyttä on n. 8,50 cm. Tuntosarvet ovat ehkä olleet kiinni alapuolella alustassa, mutta katkenneet. Neula on vähän mutkalla, mutta pysyy kiinni.      

filigraani perhonen rintakoru hopeinen vanha / Silver Filigree Butterfly jewelry antique

Näin kevään tulleen olisi kova hinku päästä kirppistelemään, etenkin live-kirpputoreille. Reilu kuukausi on kuitenkin vielä kovasti muita kiireitä. Toivon, että pääsen kesällä kiertelemään kirppiksiä.   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti