5. syyskuuta 2017

Vihdoinkin meriponeja!

Viime viikonloppuna löytyi kaupan hyllystä kauan odottamiani uutuuksia:
 
 
Eli siis Tampereen Stockmannin XS Lelut -leluosastolta löytyi uusia My Little Pony G4 meriponeja. Kuten kuvasta näkyy, innostuin heti ostamaan pari eväkästä. XS taitaa olla täkäläisistä lelukaupoista kalleimpia, mutta arvelin, ettei näiden pienten pakkausten hinnoissa tule olemaan suurta eroa eri kauppojen välillä. Olin valmis maksamaan vaikka sitten vähän extraa siitä hyvästä, että pääsin nyt äkkiä hipelöimään poniuutuuksia. Netissä olen nähnyt kuvia näistä ja muista uusista poneista ja olen jo kovasti odottanut, että ilmestyvät kauppoihin.   
 
Ensimmäiseksi kuvia Twilight Sparklesta meriponin muodossa.   
 
 
Pakkauksen kyljissä oli kaunis piirroskuva meriponi-Twilightista, en vain huomannut lisätä sitä tähän. Laitan myöhemmin kuvia muista kaupan hyllyssä olleista uusista ponipakkauksista, siinä yhteydessä on sekin kuva. Pakkauksen takana on kuva vain leluhahmosta:

 
Takana varoitetaan, että poni ei oikeasti sovi vesileikkeihin. Pian elokuvateattereihin ilmestyvä My Little Pony elokuva on näyttävästi esillä tuossa uudessa The Movie -logossa. Tuollainen harmaa kiiltelevä ympyrä, joka näkyy pahvin yläosassa, on hologrammitarra. Sellainen oli nyt jokaisessa näissä uusissa pakkauksissa. Tarkoituksena on ehkä erottaa aidot ponijulkaisut feikeistä.


En ole katsonut elokuvan traileria (enkä ehkä katso, jotta saan yllättyä elokuvaa katsoessani), mutta näistä lelujulkaisuista olen päätellyt, että pääkuusikko muuntautunee elokuvassa meriponeiksi. Toivottavasti elokuva lisää leluponien suosiota ja toisin päin. Joku saattaa olla muuta mieltä, mutta minä toivon, että tämän nykyisen ponisukupolven julkaiseminen jatkuu vielä pitkän aikaa. Olen jo ehtinyt tykästyä G4 ponien uudistettuun ulkonäköön  ja etenkin nämä meriponit ovat minulle mieluinen uutuus.    

 
Twilight Sparkle oli jossain määrin heräteostos. En ollut ajatellut hankkivani ainakaan ihan heti. Ostopäätöksestä saa kiittää mukana yllyttämässä ollut ystävää ja jonkinlaista nostalgiaa. Omistin lapsena kaksi G1 meriponia ja pidin niitä eräänlaisina oman ponilaumani harvinaisuuksina, poikkesivathan ne selvästi muista poneista. Vaikka nämä uudet G4 ponit näyttävät ihan erilaisilta kuin vanhat meriponit, eivätkä ole mitään harvinaisia, on minulla silti tunne, kuin meriponit olisivat harvinaislaatuisia aarteita. Meriponin omistaminen tuottaa minulle ihan omanlaistaan iloa.
 
 
Ostopäätökseen vaikutti myös se, että Twilight näytti paketissaan niin kauniilta. Twilight Sparkle ei ole aiemmin ollut suosikkihahmojani lelujulkaisuissa. Pidän kovasti ponin väreistä, mutta koska animaatiohahmo on vaikuttanut minusta vähän tylsältä tyypiltä moniin muihin hahmoihin verrattuna, en ole oikein osannut tykätä ponista lelunakaan. Mutta tämä meriponiversio on mielestäni upea.  
 
Ponin pinta on tuollainen kaunis metallinhohtoinen ja toisen puolen kyljessä on helmiäiskimmaltavaa glitteriä. Selän evässä on ponin tuttu söpöysmerkki. Siivet ovat suuret ja minusta nekin vähän evämäiset.    
 
 
Ponin ollessa pakkauksessa en ollut varma, saako sitä seisomaan pystyssä ilman mitään tukea. Onneksi pyrstöä pystyy kääntämään ja poni seisoo hyvin sen varassa. Pyrstökin on hyvin kaunis, lainehtivan muotoinen ja läpikuultavan muovin sisässä on kimalletta.   
 
 
Poni ei näytä mielestäni pahalta myöskään pyrstö taakse käännettynä ja etujalat maassa poni. Asento on vauhdikas.

 
Ainoa pettymys oli pakkauksen kuvassa lupailtu "Treasure inside" eli että ponin simpukkakaulakorun sisällä olisi jonkinlainen aarre.
 
 
Simpukka aukeaa, mutta ei siellä mitään aarretta ole. Simpukan sisässä on kohouma, joka kai esittää helmeä, mutta on samaa vaaleanpunaista muovia kuin muukin koru. Huono aarre, ei edes kimmellä...
 
 
Tässä vielä kokovertailu vanhaan G4 poniin:
 
 
 
 
Olin ennakkoon katsellut nettikuvista, että tahtoisin uusista meriponeista omaksi vähintään nämä pienet kokomuoviset varsahahmot:

 
Ponien etsiskelyssä ja löytämisessä on oma hauskuutensa, eikä tällainen kerralla ostaminen oikein tunnu minusta edes oikealta keräilyltä. Pelkkä tavaran ostaminen ei tuota iloa. En kuitenkaan halunnut vahingossakaan jäädä ilman näitä sinttejä, joten ostin kerralla kaikki nämä hyllyssä olleet erilaiset hahmot. Uudet ponit olivat kuulemma vasta viikolla tulleet kauppaan ja kaikki hahmot olivat nyt hyvin saatavilla.
 
Myös merivarsoista on tulossa kuvia. Kuvasin heidät jo kertaalleen, mutta kahdella ponilla meni kuvissa eläinkaverit sekaisin... Siispä kuvaan uudelleen, ei onneksi enää suuri homma.
 
Samalla tulossa myös kuva Twiligtin pakkauksen mukana tulleesta esitteestä. Siinä näkyy suuri määrä uusia poneja, mm. merivarsojen toinen aalto.  
 
Lisäksi minulla on postaamista odottamassa kuvia kaupan hyllyssä olleesta ponivalikoimasta.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti