10. tammikuuta 2017

Vertailussa uudet ja vanhat G4 ponit

Uusia G4 poneja saa myös Suomesta, niitä on myynnissä ainakin jo Toys"R"Us-myymälöissä.  Kävin eilen Espoon myymälässä, ostin uudistetun Lyran. (Otin myös kuvia poni- ja MH-hyllyistä, niitä myöhemmin.)
 
Avasin Tallinnasta ostamani ponit ja Lyran ja otin vanhojen G4 ponieni kanssa vertailukuvia. Fluttershy ei päässyt näihin kuviin, mutta hän on samaa mallia kuin Rainbow Dash.  (Klikatkaa kuvia, niin näkyvät suurempina.)
 
Uusista poneista on keskustelua Paratiisikartano-foorumilla.

 

Rainbow Dash

Tässä Rainbow Dashit vanhempi (setistä Rainbow Dash' Cloudominium, kuvassa vasemmalla) ja uusi (kuvassa oikealla). Kuten näkyy, ponin malli on uudistettu. Uudistetuista poneista tämä malli vastaa eniten vanhoja G4 poneja. Rainbow Dashien karvat ovat nähdäkseni muutoin samaa väriä, mutta uuden hännässä oleva violetti on punertavampaa sävyä, mikä näkyy tässä kuvassa.  
 
Kropan värissä on eroa, uusi (vasemmalla) on kirkkaamman sininen. Cutie mark -symbolit ovat muutoin samanlaiset näillä kahdella ponilla, mutta peilikuvat. Symbolin suunta on vaihdellut kuitenkin jo vanhoillakin Dash-versioilla eli ei ole varsinainen uudistus. Uudella symboli on vähän suurempi.
 
Kokoero ei ole suuren suuri, uusi pään pystympi asento (vasemmalla) saa uuden version vaikuttamaan kookkaalta ja jotenkin myös pirteämmältä. Uudella on kookkammat silmät, malli on sama. Ensimmäisillä G4 RD-julkaisuilla oli erilainen silmämalli, mutta viimeisimmät ovat olleet tällaisia.     

Siipien malli on erilainen, uusi kuvassa vasemalla.      
 
Uuden (vasemalla) jalat ovat ohuemmat. Uutta turpaa kun katselee muista kulmista kuin suorasta sivuprofiilista, ei se mielestäni näytä häiritsevän terävältä.
 
Tässäkin näkyy ero päiden muodossa ja silmien koossa, joista johtuen silmät myös sijoittuvat päähän uudella (vasemmalla) versiolla eri tavoin kuin vanhalla. Korvat ovat vanhalla enemmän eteenpäin kääntyneinä, uudella korvien asento enemmän sivulle.
 
Uudet siivet (vasemmalla) kaartuvat vähän sisäänpäin eli ylös. Tässä kuvassa näyttää kuin harjojen vihreässä olisi sävyeroa, mutta en ole varma.   

Uusi RD (vasemmalla) polleana.  Dash on suosikkihahmojani ja pidän myös tästä uudistetusta leluversiosta, ehkä jopa enemmän kuin vanhasta. Uusi vaikuttaa aiempaa persoonallisemmalta. Se ensivaikutelma voi tosin karista ajan kanssa, kun totun näkemään poneja tuossa uudessa muotissa... Jotenkin aiempaa iloisemman ja vekkulimman näköinen tämä uusi poni minusta kuitenkin on.  
      

Lyra Heartstrings

Uusi Lyra (oikealla) on yksi esimerkki aiempaa suuremmasta vaihtelusta ponien asennoissa. Uusi on vanhaa korkeampi. Ponien värit ovat samat, mistä olen iloinen, koska Lyra on mielestäni hyvin kauniin värinen.
 
Uudella (vasemmalla) on suuremmat silmät, mutta silmän malli on sama. Uuden sarvi on paljon aiempaa pidempi ja saa vanhan ponin näyttämään minusta hieman keskenkasvuiselta, pikkuiselta ja söpöltä. Uuden version avonaisessa suussa erottuu kieli.    
 
Uuden (vasemmalla) symboli on pienempi kuin vanhalla, mutta kuvio on sama. Jalat ovat ohuemmat ja ns. lautaset/reidet erottuvat aiempaa hieman selkeämmin muusta kropasta.   
 
Minulla tulee uuden Lyran (oikealla) kohotetusta jalasta ja avonaisesta suusta mieleen My Little Pony G1 sukupolven ylväs yksisarvinen Milky Way. Uuden Lyran ylvästely menee ehkä enemmän koomisen puolelle, mutta tykkään siitä silti kovasti. Vauhdikkaan näköinen.     
 
Edestä. Uudella versiolla (oikealla) etujalkojen asento vähän ristikkäinen, varmaan tasapainon takia. Poni pysyy ongelmitta pystyssä.    
 
Uuden Lyran (vasemmalla) jalat ovat kapeammat ja etäämmällä toisistaan. Myös pään aiempaa pallomaisempi muoto näkyy näin takaa katsottuna. Niskaosa on pidempi, mikä antaa vaikutelman kuin harja loppuisi aiempaa ylemmäs.  
     

Tältä näyttävät uuden version kavioiden pohjat, Hasbron logo on koukistetussa jalassa. Söpöydessä vanha Lyra vie voiton, mutta myös uusi on mielestäni ihana ja asento hauska. Jos kehitys olisi kulkenut toiseen suuntaan ja kaikenlaisten erilaisissa asennoissa olevien ponien jälkeen olisikin alettu julkaisemaan noita vanhoja keskenään samaa muottia olevia G4-poneja, olisin varmaan enemmän harmissani muutoksesta kuin mitä nyt olen. Nyt on ollut mukava nähdä ja edelleen odottaa, mitä kaikkea uutta on tulossa. Jännitystä elämään.             

Princess Cadance

Uusi Cadance (kuvassa vasemmalla) on väriltään huomattavasti vaaleamman punainen kuin entinen (oikealla). Karvojen värit ovat mielestäni samat. Ponien kokoero on merkittävä, uusi on suurempi. Kiinnostavaa, ilmestyvätkö myös prinsessat Twilight ja Luna myöhemmin tällä samalla uudella Cadancen muotilla vai kehitelläänkö heillä aivan oma muottinsa.     
 
Cadancen silmän koko on pysynyt melko samana. Silmät olivat ennestäänkin suuret, mutta ehkä entistäkin suuremmat silmät olisivat saaneet uuden pään (oikealla) näyttämään sopusuhtaisemmalta... tai sitten eivät.
 
Uudet siivet (oikealla) ovat suuremmat, symboli pienempi.
 
Edestä näkyy mm. ero sarvissa: uusi sarvi (oikealla) on ohuempi.

Etenkin ylhäältä katsottuna uusi pää (oikealla) on hyvin pallomainen. Uudet korvat näyttävät aiempaa paljon pienemmiltä, koska pää on niin paljon suurempi. Todellisuudessa korvat ovat suunnilleen samaa kokoa.  

Jaloissa on eroa, uusi (vasemmalla) sirompi ja kulmautuneempi jalka saa vanhan näyttämään mielestäni hieman tasapaksulta pötkylältä. Pidän enemmän uuden version jaloista ja siivistä, muutoin vanha versio on mieluisampi.
 

Shining Armor

Shiningeissa on suuri ero. Vanhan version (kuvassa vasemmalla) ilmestyessä ajattelin, ettei se kovin hyvin muistuta animaatiosarjan esikuvaansa. Uudempikaan (oikealla) ei ehkä sen paremmin. Vanhalla on hyvin kulmikas pää, uudella se on pyöreämpi, muodoltaan tuollainen suppilomainen. Vaikka kumpikin poni on valkoinen, sävyero on selkeä. Suurena erona on myös karvatyyppi. Vanhalla karva on muista poneista poiketen tuollaista "trollipeikkomaista", uudella karva on enemmän muiden ponien kaltaista. Uuden version irokeesikampaus muistuttaa aiemman Fashion Style -kokoisen Shining Armorin harjaa (otan heistäkin joskus yhteiskuvan).     
 
Uudella Shiningilla (vasemmalla) on suurempi sarvi. Silmät ovat muutoin samanlaiset, mutta uudella ne ovat paljon kookkaammat.
 
Kropan mallissa on yllättävän vähän eroa, mikä on minusta hyvä asia, koska pidän mallista. Toivon, että Hasbro julkaisisi vihdoin muitakin poikaponeja.

Tässä näkyvät vanhan (vasemmalla) jyhkeät leukaperät, jotka uudelta puuttuvat. Uusi seisoo hieman leveämmässä asennossa. Tästä kuvakulmasta katsottuna kummankin ilme hyvin lempeä.    
 
Ylhäältä kuvattuna uudessakin (vasemmalla) päässä erottuu sentään vähän särmää.

Korvat ovat kai melko samaa kokoa, mutta uudessa suuremmassa päässä (vasemmalla) näyttävät suhteessa pienemmiltä. Vanha Shining näyttää uuteen verrattuna suloiselta hörökorvalta.  

Uuden version kaviot (vasemmalla) ovat aiempaa leveämmät, erottuvat paremmin muusta jalasta. Mielestäni uudet kaviot ovat kauniit.

 En osaa sanoa, kummasta versiosta pidän enemmän. Kumpikin on mielestäni sympaattinen.
 
Kuvamuokkailulla leikitty kaverikuva heistä:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti