18. maaliskuuta 2017

Leluhyllyuutuuksia Suomesta ja Virosta

 

Leluhyllybongauksia on jälleen kertynyt, tammikuusta lähtien. Itsestäni on hauska kierrellä leluhyllyjä ja katsella, millaisia uutuuksia on tullut minua kiinnostavista lelusarjoista. Katselen toki muitakin leluja, vaikken niin usein ota kuvia. Näistä ottamistani kuvista voin katsella myöhemminkin, milloin on ollut kaupoissa mitäkin. Ja jollei joku ole vielä omin silmin nähnyt jotain julkaisua, saa hän ehkä vinkkiä, mitä olisi nyt tarjolla.
 
 

Espoon Toys "R" Us myymälä, maaliskuu:

 
TRU:n hyllyyn ovat ilmestyneet Party Ghouls Abbey Bominable, Rochelle Goyle ja Venus McFlytrap:
 
 
Hinnat ovat nuo kuvassa näkyvät eli 29,99 euroa (eli 30 euroa... minua vähän ärsyttää ,99-hinnoittelu Suomessa, kun hinta kuitenkin pyöristetään ylös).
 
Rochelle ja Venus on muutoinkin suosikkimonstereitani ja näillä kahdella on kauniit vaatteet, etenkin Rochellen henkselisysteemi, röyhelöpaita ja sudenkorentomekko:



Vieressä oli vähän isompi Party Hair Draculaura, jonka tukkalaitteet ovat kuvissa todella näyttävän näköisiä:


Tämä uusi Moanica D'Kay näyttää mielestäni samalta kuin Welcome to Monster High -versio, mutta pakkaus on erilainen:
 
Party Ghouls/Party Hair nukkeja en ole nähnyt vielä markettien leluhyllyillä. Sen sijaan niissäkin on näkynyt näitä seuraavia eli Electrified-linjaa. Monstrous Hair Ghouls Twyla, High Voltage Frankie Stein ja Monstrous Hair Ghouls Clawdeen Wolf:


Electrified Hair-Raising Ghouls Draculaura ja Ari Hauntington:


Katselin TRU:n hyllyssä myös sellaista lelusarjaa kuin DC Super Hero Girls. Lasten lisäksi myös aikuisia faneja saattaa kiinnostaa.Tässä vain osa valikoimasta:
Ilmeisesti taustatarinana on, että kaikki nämä supervoimatytöt opiskelevat samassa koulussa. Minusta on hauskaa, että mukana ovat myös "pahikset" Harley Quinn ja Poison Ivy (suom. Myrkkymuratti), vaikka he ehkä tämän lelusarjan tarinassa ovatkin ihan kilttejä hahmoja. Kuvassa näkyvät 24,99 hinnat koskevat noita pieniä muovifiguureja. Jos kappalehinta olisi ollut vaikka kympin halvempi, olisin voinut hankkia Ivyn ja/tai Harleyn hauskana heräteostoksena. Nykyinen hinta on kuitenkin mielestäni liikaa noin pienistä ja yksinkertaisista hahmoista.

Sitten vielä tällainen alennusbongaus. Disney Princess & Me Rapunzel/Tähkäpää, Aurora, Belle ja Cinderella/Tuhkimo:
Nuo nuket ovat oikeasti suuria, n. 45 cm korkeita. Hintaa oli nyt 49,99 euroa, kun TRU:n lähtöhinta on ollut 80 euroa. Kurkistin lelusarjan nettisivuilta, että näille on olemassa vaihtovaatesettejä, tarvikkeita ja jopa joitain omia huonekaluja kuten sänky ja vaatekaappi. Tosin niitä ei varmaan ole saatavilla mistään täkäläisistä kaupoista...
 
 

Prisma, helmikuu:  

 TRU:n hyllyssä en huomannut, mutta ainakin marketeissa on Electrified Hair-Raising Ghouls -sarjaa myös hahmo Silvi Timberwolf:
Hintalaput kuvassa eivät pidä paikkaansa, koska asettelin nukkeja kuvaa varten vieretysten hyllylle.
 
Sarjaan kuuluisi myös Cleo ja Venus, mutta heitä en muistaakseni ole nähnyt vielä missään.  
 
Silvi on mielestäni nätti uusi hahmo. Parasta tässä uudessa susitytössä on, että hänelle on maalattu kuono:  
 



Citymarket, maaliskuu:

Myös Monster High Emoji-sarjan nukkeja on Suomessa kaupoissa:

Draculauran suuri punainen rusetti rajautui valitettavasti pois kuvasta. Clawdeenilla on lippalakki, lippa luonnollisesti vinossa. Mekoissa heillä on kuvioina erilaisia emoji-hymiönaamoja.   


 Tallinna, maaliskuu:

Alkukuukaudesta kävin Tallinnassa. Lelukauppakierros oli jälleen sama vanha eli  Ülemiste-kauppakeskuksen Juku ja XS, Rimi-hypermarketti ja sitten Viru-keskuksen Kaubamaja. Myös hyllyvalikoima oli paljolti sama. Samoja Monster High -uutuuksia näkyi kuin Suomessakin. Tässä kuvia leluista, joita en vielä ole nähnyt Suomessa.
 
TY-merkiltä on ilmestynyt uusia My Little Pony prinsessapehmoleluja:
Nämä olivat Juku-lelukaupassa. Valikoimassa on Cadance, Celestia ja Luna. (Lunasta kuva myöhemmin, koska yksi kappale muutti tänne.) Eivät ole kovinkaan suuria, mutta onneksi ei hintakaan ole. Maksoivat 10 euroa.
 
Nämä ovat suuria:   
Istuvia G4 pehmoleluja. Istuvat siis samanlaisessa "ihmismäisessä" asennossa, josta FiM-animaation Lyra on kuuluisa. Hyllyssä oli myös muita uusia pehmoja, tavallisessa seisovassa asennossa olevia, joilla oli tuollainen kankainen ommeltu harja ja häntä.
 
Myös "moppitukkaisia" pehmoleluja oli uusia, Celestia ja Luna:
 
Kaksikko kuvattuna Virun Kaubamajan leluosastolla. Samassa paikassa näin myös Monster High Shriek Wrecked Gooliope Jellington -nuken: 
Nukke maksoi 55,99 euroa. 
 
Tallinnassa on myös Monster High minis -hahmoja. Tuossa kuvassa näkyy kakkossarjan tuollaisia kolmen hahmon pakkauksia. Lelukaupoissa oli yhä ykkössarjan Monster High minis blind bag -pusseja. Pussit maksavat n. 5 euroa kappale. Rimi-marketin leluhyllyssä näin S2 blind bag -pussien laatikon, mutta se oli tyhjä. Laatikon pohjalle oli jäänyt vain muutama avattu ja tyhjennetty pussi... Höh.    

Kaubamajassa Dessert Ghouls Ari Hauntington, Cleo de Nile ja Catrine DeMew:
(Vieressä oikealla näkyy How do you Boo Budget Basic -nukkeja.)

Myös lelukaupoissa oli Ever After High -nukkeja, mutta ennätin katsella niitä kunnolla vasta Kaubamajassa. En itse kerää näitä, mutta ystävä on kiinnostunut, joten koetan tarkistaa myös EAH-valikoimaa.

Tässä Powerful Princess Club Apple White ja Holly O'Hair, 34,99 euroa:

Archery Club Rosabella Beauty, Bunny Blanc ja Ashlynn Ella:
En erota kuvistani hintalappua kunnolla, mutta hinta kenties 24,99 euroa.

Magic Arrow Raven Queen 34,99 euroa:

Princess Friend Madeline Hatter ja Apple White:
Jos keräilisin EAH-nukkeja, olisi tuo Madeline saattanut lähteä mukaan, hauska julkaisu. Samanlaisia kookkaita "taaperonukkeja" kuin esim. Disney tekee. Hintaa 34,99 euroa eli ei sen enempää kuin "normaaleilla" nukeilla.

Beauty and the Beast -elokuvaan liittyen Belle-nukkeja. Juhla-asuinen maksoi 55,99 euroa ja arkivaatteissa 31,99 euroa:
En pidä nuken kasvoista. Ehkä on koetettu saada näyttämään näyttelijä Emma Watsonilta, mutta siinä ei ole mielestäni onnistuttu. En pitänyt myöskään aiemman Cinderella-elokuvan nukeista.
 
 
Jos Viron leluvalikoimat kiinnostavat esim. ennen matkaa sinne, kannattaa selailla ainakin näitä kahta sivustoa: www.xsmanguasjad.ee ja www.jukukeskus.ee . Nuo ovat siis XS-lelukaupan ja Jukun verkkokaupat. Kivijalkamyymälöiden hyllyvalikoimat (tai tarjoukset) eivät tietenkään ole aivan samat, mutta tuolta voi hakea, mitä hyllyissä saattaisi olla.
 

XS lelukauppa Stockmann, tammikuu: 

 
Tallinnasta tuttu XS-lelukauppa on laajentanut myös Suomeen. Stockmann lopetti omat leluosastonsa ja tilalle on tullut Helsingin keskustan Stockalle Hamleys. Sen valikoima on ollut pettymys joka kerta, kun olen käynyt siellä. En ymmärrä, kuinka niin kuitenkin suureen tilaan saa mahtumaan niin vähän leluja.
 
Muihin Stockmanneihin ei onneksi tullut Hamleys vaan tuli XS Lelut. Olen käynyt Tampereen osastolla sekä Vantaan Jumbossa. Monster High -nukeista on hyvin pieni valikoima, eikä ole myöskään Ever After High -nukkeja, mutta tuntuu silti, että leluja on runsaasti. Esimerkiksi My Little poneja on ihan mukavasti, samoja kuin muissa lelukaupoissa.
 
Erityisesti minua ilahduttaa, että hyllyssä on Ayumi-pehmoleluja:         
Ayumi pehmolelu Stockmann XS missä mistä
Nämä kuvat ovat siis tammikuulta Tampereelta. Mutta kävin eilen Vantaan Jumbon osastolla ja voin todeta, että ayumit kuuluvat edelleen valikoimaan. Hyllyssä tuijotti monta otusta. Oli myös joitain oheistuotteita kuten taskupeilejä.
 
Eräitä toisiakin pehmoleluja katselin:
Nämä ovat NICIdoos-sarjaa. En ihan hahmota, mitä ne esittävät. (Kirjavia mielikuvituseläimiä, joiden päähän on pudonnut valuvaa maalia?) Mutta ovat kivan värikkäitä.
 
Poppleseja:  

Näitä ponivalaisimia olen nähnyt Virossa, mutta en Suomessa muualla:
 Tuollaista isoa seinään kiinnitettävää valopäätä on vaihtoehtoina Rainbow Dash, Pinkie Pie ja Twilight Sparkle. RD-pään olisin ostanut, jos olisivat halpoja, mutta hintaa on yli 60 euroa. (Virossa vähemmän, mutta jotain n. 50 euroa sielläkin.) Tuo pienempi Rainbow Dash on pöytälamppu. Sillä hintaa vajaa 20 euroa. (Virossa vähemmän, silläkin, mutta en muista, onko siellä enää näkynyt. Aiemmin oli Tallinnassa esim. Prismassa.)

Hyllyissä on myös kaikenlaista My Little Pony -aiheista askartelujuttua: ristipistotyöpohjia, posliinivärikynillä väritettävä lastenastiasto jne. Tässä on MLP siirtotatuointeja ja kynsitarroja:       
 
 
 

H&M, helmikuu:

Loppuun vielä H&M-lastenosaston G4 ponijuttuja. Kuten Rainbow Dash pehmolaukku:
 
 
Pieni reppu ja niin ikään pikkuinen olkalaukku:


Pienen ihmisen sormikkaat:
 
Lippis, pipi ja tuubihuivi:

Jos oikein innokkaasti keräilisi kaikkia ponituotteita, olisi jokin tuollainen pehmolelulaukku tai vaikka pieni reppu suloinen. Itselleni en silti viitsinyt ostaa, koska eivät kuitenkaan niin käyttökelpoisia ja hyllyssä koristeena vievät tilaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti