6. tammikuuta 2017

Tallinnan leluhyllyiltä

 Kävin marraskuun lopussa Tallinnassa. Mainitsin tuolloin reissusta, mutta jäi lataamatta ottamani kuvat. Joten tässä näitä. Kuvat otettu 28.11.2016 Tallinnasta Ülemiste-kauppakeskuksen lelukaupoista Juku Mänguasjakeskus ja XS Mänguasjad, saman keskuksen Rimi-hypermarketista ja Viru-keskuksen Kaubamaja-liikkeen leluosastolta. Kuvasin etenkin leluja, joita en ollut nähnyt Suomessa. Hinnat ja valikoimat eivät välttämättä ole enää täysin samat, mutta tämmöistä oli silloin.
 
Kuvia pystyy klikkaamaan suuremmiksi.
 

My Little Pony

 Tässä näkyy suurimmaksi osaksi samoja ponijuttuja joita Suomessakin julkaistu. Keskellä näkyy Playskool-ponihahmopakkaus, playskool-poneja en ole nähnyt Suomessa. Varsinaisesti otin tämän kuvan tuon hienon mainoskyltin takia. Siinä näkyy uusittu My Little Pony -logo.


Tämä kuva on itse asiassa kirjakaupasta. Käsittääkseni setti sisälsi koristeita, joilla tarkoitus koristella vaikka muistikirjan kannet.

 Lisää Playskool-poneja. Samoin tuollaisia Design-a-Pony  -poneja useita erilaisia. Pari kuvaa lisää heistä:  



Nämä ovat seinälamppuja. Maksoivat liki 50 euroa, eikä minulla ole sopivaa seinää, johon kiinnittää. Muutoin tykkäisin, astetta ponistisempaa sisustamista.   

Marketin lehtihyllyssä olisi ollut vuoden 2017 kalentereita, kuukaudet viroksi. Vuodelle 2016 minulla oli samanlainen. Kylkiäisinä olisi ollut rannekoru amuletteineen. Teki mieli, mutta iski nuukuus. Sain onneksi joululahjaksi ponikalenterin, eikä harmita virolaisen kalenterin missaaminen.  

Tässä kalenterin kuvat. Viime vuoden kalenterissa kuvia oli ikävästi väärältä tuntuvissa kohdissa, jouluteemainen kuva vasta tammikuussa jne. Tällä kertaa näköjään otettu varman päälle, eikä ole vuodenaikaan liittyviä kuvia.

Equestria Girls -nukkeja näkyi joidenkin vanhojen lisäksi myös uudempaa Legend of Everfree -sarjaa. En ole seurannut, joten en tiedä niiden tilannetta Suomessa.    

 

 

Monster High

Monster High -nukkeja näkyy etenkin lelukauppojen hyllyissä välillä myös vanhempia versioita, joita ei enää muutoin ole kaupoissa. Tässä nostettuna ylähyllylle.

Great Scarrier Reef -sarjaa oli yhä hyllyissä. Kala Mer'ri ja Draculaura muistaakseni sellaisia, joita en nähnyt Suomessa.
 
 
 Tällaisia Ghouls' Getaway -nukkeja hyllyssä.

Dance the Fright Away Singing Ari Hauntington. Nyt vasta kuvaa katsellessa tajusin, että nukkea olisi päässyt myös testaamaan... Yleensä olen innoissani painelemassa lelujen nappuloita.
 
Dance The Fright Away Playset, mukana Draculaura. Hintaa vajaa 90 euroa. Lelut ovat Tallinnan lelukaupoissa samanlaista hintaluokkaa kuin Suomessakin eli eivät erityisen halpoja.  

Monster High Mega Bloks -leluja oli paljon erilaisia.  

Deadluxe High School. Näitä oli hyllyssä jopa useita pakkauksia.

 Monster High minis blind bag -pusseja. Ystävälle toin kaksi tuliaisiksi. Olisin mielelläni tuonut enemmänkin, mutta pussit maksoivat 4,99 euroa/kpl eli eivät ihan ilmaisia nekään.   
 
 
Tallinnan lelukaupoissa on usein kilpailuja eli arvontoja, joissa on palkintoja hienoja leluja, joita heillä ei muutoin ole myynnissä. Ennen joulua oli menossa kisa Ghostbusters Ghouliasta. Arvontaan osallistuakseen piti kampanja-aikana ostaa Monster High -nukke kyseisen leluliikeketjun myymälästä. En osaa viroa, mutta ymmärsin sen verran, että voittajalle ilmoitettaisiin palkinnosta puhelimitse. Olisin saattanut muutoin osallistua, mutta jännitti mahdollisesti joutua selvittämään asiaa puhelimitse, tällä kielitaidolla, mikäli sattuisinkin voittamaan. En myöskään tiennyt, kuinka palkinto toimitettaisiin: suostuisivatko postittamaan Suomeen vai saisiko palkinnon itse noutaa Tallinnasta.       
 
Viereisessä eri ketjun lelukaupassa oli juuri päättynyt arvontakampanja, jossa oli palkintoja erikois-Robecca ja hänen isänsä. On se, kun lelukaupat oikein keskenään kilpailevat, kellä on hienoimmat arvonnat...  

Ayumi

Itse olin eniten innoissani näiden otusten bongaamisesta. Uusia Ayumi-pehmoja. Myös oheistavaraa oli kasseja, lompaloita, taskupeilejä, muistikirjoja ja avaimenperiä.


Heidän nimensä ovat Angel, Magic, Talent ja Harmony. Ja Magic toiseen kertaan. Osaa oli myös eri kokoja. Yhden heistä toin kotiini, hänestä kuvia jokin toinen kerta.  
 
 

Ever After High  

Ever After High nuket näyttävät voivan Virossa hyvin, uusia nukkeja saapuu myyntiin, esim. Epic Winter -sarjaa. Tällaisia hyllyssä: 
 
 




Disney Descendants

Tällä porukalla ei mene niin hyvin. Alennuksista päätellen ovat poistumassa valikoimasta.
 
Kuvassa näkyy myös Disney Cinderella-elokuvan nukeista haltiatarkummitäti. Hänen pakkaustaan olen hypistellyt, pidän henkilöhahmosta, mutta muut lelut ovat menneet hankintalistallani aina ohitse. Jos olisin enemmän nukkekeräilijä, varmasti hankkisin.
 

Shopkins Shoppies

Jos olisin enemmän nukkekeräilijä, voisi innostua myös näistä neideistä. Olen tietenkin nähnyt Shopkins-leluja Suomessa, erilaisia kauppatuotteita joilla silmät. Jotkin kakut ja leivokset ovat näyttäneet ihan kivoilta, mutta en ole innostunut. Vasta Tallinnassa tajusin, että sarjaan kuuluu myös hauskoja nukkeja.
 
 

Filly

Mitäs vielä... Tallinnassa oli samalla kertaa montaa eri sarjaa Filly-poneja.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti