4. kesäkuuta 2017

Lelumatkailua Porissa


Kävin alkuviikosta ystävän kanssa Porissa. Oli ihan oikeaa asiaakin hoidettavana siellä, mutta samalla ennätimme käydä kirpputoreilla ja lelukaupassa. Joten reissun lelusisällöstä juttua, tässä postauksessa lelukauppakäynnistä ja parin uutuuslelun avaamisesta, ensi viikolla kirppislöydöistä.  
 
Paikallista väestöä:
 

Kävimme lelukaupassa MuksuMassi. Liike sijaitsee Porin keskustassa kauppakeskus Isokarhun kellarikerroksessa. On hauska päästä katselemaan paikallisten lelukauppojen hyllyjä, siis muitakin kuin BR-lelut, TRU-myymälät ja yleisimmät marketit. Pienempien ketjujen tai yksittäisten yrittäjien kaupoista voi löytyä jotain jännää tai ainakin hyllyyn jääneitä vanhoja lelujulkaisuja. Porin MuksuMassilla oli yllättävän suuret liiketilat. Tässä kuvia joistain hyllybongauksista. 

Monster High -valikoima näytti tältä, hyllyssä oli sekä uutuuksia että nukkeja joistain vähän vanhemmista sarjoista kuten 13 Wishes:    


Valikoimassa oli runsaasti mm. In my Pocket -sarjaa koiria, vauvoja ja villieläimiä:
 
Ja kaikenlaista muutakin mitä tuossa näkyy... 

 En ehtinyt kaupassa katsoa kovinkaan tarkkaan kaikkea. Nyt vasta kuvasta hoksasin, että kaupassa olisi ollut Woodland in my Pocket -sarjan eläinperheitä. Olisi ehkä ollut myös kettuperhe, sitä olen katsellut netistä. Ja tuolla aivan alhaalla piilottelee näköjään myös pari pikkuruista Shnooks-hahmoa, niitäkään en huomannut.

Myös Novi Stars -nukkeja oli yhä hyllyssä. Ihan kaikki eivät näy kuvassa, mutta mm. tällaiset hahmot:  

 
Ystävän olisi tehnyt mieli hahmoa Tula Toned, mutta sitä ei ollut.
 
Hyllyssä muiden laatikoiden takana piilotteli myös kaksi Ever After High nukkea:

 
Tässä muuta nukkehyllyä. Hyllyssä oli yhä joitain Bratzillaz-noitia sekä tuollaisia näyttävän näköisiä Chic Mystique bratzeja:   

Oli myös tuollaisia hieman feikeiltä näyttäviä Wild Girlz ja Pixy Punks -nukkeja. 
 
Lisää vanhoja julkaisuja... Runsaasti Vip Pets koiria:

 
Liikkeessä oli kyllä ihan uutuuksiakin. Esimerkiksi Num Noms -sarjaa samoja leluja kuin marketteihin on ilmestynyt. Nuo purkin sisään ahdetut pehmoleluhahmot näyttävät minusta hauskoilta, ihan joltain pirtelöltä:    

 Alahyllyn nuket ovat sarjaa The Beatrix Girls. 

Minulle olivat uusi tuttavuus tällainen Glimmies-sarja eli värikkäät hahmot, joiden sisään syttyy valo:
 
Harkitsin jonkin hahmon hankkimista, mutta jätin ostamatta. (Lelukaupasta ei tullut lopulta tehtyä mitään ostoksia.) Jäi vähän kaduttamaan, koska oma valohahmo olisi voinut olla kiva. Koska lelukaupassa oli laitettu näihin jo alennushintalaput, luulin, että nämä ovat jotain todella vanhaa varastoa, joita tuskin löytyisi muualta... Ilahduin, kun kävin eilen Citymarketissa ja huomasin, että sinne oli ilmestynyt hyllyyn näitä samoja Glimmies-hahmoja. Hintakin oli vähän alhaisempi kuin lelukaupan ns. alennushinnat, tuollainen yksittäinen hahmo maksoi alle kuusi euroa. Kunhan taas ennätän, aion käydä ostamassa ainakin yhden hahmon itselleni. Suosikkini yksittäispakkauksista olisi violetti eli kettuhahmo:


 Tässä vielä suurempi kuva hassuista pehmoleluista. Ylähylly ja alahylly ovat samaa sarjaa, en vain tajunnut katsoa sarjan nimeä:
 
Suurin yllätys oli, että lelukaupassa oli valtava valikoima feikkiponeja. Oli kyllä ihan oikeita My Little Pony ponejakin. Niistä en ottanut kuvia, olivat samoja kuin muissakin kaupoissa näkynyt. Feikkiponit kuvasin, koska en ole nähnyt missään kerralla näin monia erilaisia.   

Eli tässäpä näitä. G4-pakettitaiteella koristeltuja G3.5-feikkejä nimeltään My Funny:

Itse en juurikaan pidä tästä G3.5 sukupolven Fashion Styling -muotista, joten minun on vähän vaikea ymmärtää, miksi sitä on käytetty feikkien tekemiseen. Eikö olisi kannattanut kopioida jotain vähän... nätimpää ponia? Tässä samaa mallia nimellä Beauty Horse:

 
G4-feikkejä nimellä My Happy Horse ja joitain ihan sinsänsä sieviä nukkapintaisia ponileluja:



Lovely Pat -setti eli G3.5 newborn-feikki ja lisää feikkejä nimellä My Happy Horse:

Lisää laatua Beauty Horse, sinisellä yksisarvisella on G4 Lunan silmät:


Saavutus kai sekin, että saa pakattua samaan pakettiin feikkejä sukupolvista G3, G3.5 ja G4:


 My Little Horse, joku on todella tykännyt suurista päistä:

 
 
Tässä näkyvät Funville Sparkle Girlz -ponit eivät varsinaisesti ole tuoteväärennöksiä, koska eivät hyödynnä My Little Pony -muotteja tai pakkaustaidetta. Minua harmitti silti, että näitä tuli ennen joulua markettien hyllyihin. Senkin tilan olisi voinut täyttää MLP-poneilla:

 
 Oikeassa alanurkassa näkyy G4 Fashion Style kurkkunaamio-Pinkie. Edustamassa aitojen ponien jaloa rotua... hih.  
 
MuksuMassista ei siis tullut tehtyä ostoksia. Meillä oli reissussa mukana kuitenkin kaksi jo aiemmin ostettua pientä lelua, jotka oli suunnitelmassa avata nyt yhdessä.
 
 Itselleni olin jemmannut Hatchimals CollEGGtibles blind bag -pussia. Samasta sarjasta on näköjään juttua jo myös Keräilyyn kadonnut -blogissa, sieltä näkee lisää erilaisia hahmoja. Mutta tässä tämä minun leluyllätykseni:     
 
 
 Tämä  pussi on ostettu XS-lelukaupasta. Sen jälkeen olen nähnyt pusseja myös BR-leluissa ja Citymarketissa ja hinta on niissä aavistuksen halvempi. Tuosta pussin takaa ottamastani kuvasta ei saa juurikaan selvää, mutta siinä sanotaan suomeksi, että ei sovellu alle 5-vuotiaille. 
 
Pussin etupuolella on maininnat, että kyseessä on season/kausi 1 (lisää on siis ilmeisesti tulossa) ja tähän kyseiseen sarjaan kuuluu yli 70 erilaista hahmoa:   
 
 
Pussin sisältä paljastui suojamuoviin pakattu violetti muna:

 
Minulla ei ollut aavistustakaan, miten muna kuuluisi avata. Pussissa ei ollut mitään ohjetta. Mainosvideoista tiesin, että sellaiset isot Hatchimals-munat aukeavat siten, että niitä pyöritellään tai muutoin liikutellaan, jolloin sisällä oleva interaktiivinen hahmo aktivoituu ja alkaa nokkia kuorta hajalle. Mutta näissä pienissä munissa ei tietenkään ole mitään semmoista interaktiivista hahmoa. Ylpeys ei myöskään antanut periksi alkaa googlettaa mitään tutoriaalivideota, kuinka saada muna auki...  

Katsoin, että munan ympäri kulkee sauma. Lisäksi huomasin, että munan violetti sydänkuvio vaihtoi väriä (vaaleanpunaiseksi), kun tutkailin munaa lämpimissä käsissäni:


Päättelin, että munan kuori reagoi lämpöön. Arvelin, että kunhan munaa kylliksi lämmittäisi, kuoressa näkyvä sauma jotenkin sulaisi auki ja muna aukeaisi siis siitä kohtaa. Seuraavaksi vietinkin sitten monta minuuttia hieroen ja pyöritellen ja ravistellen munaa käsissäni. Puhaltelin lämmintä ilmaa sisään noista pienistä rei'istä. Ja ihme ja kumma... mitään ei tapahtunut.

Sen verran lämmittäminen ilmeisesti auttoi, että kuoresta tuli aiempaa pehmeämpi. (Tai sitten vain kuvittelin...) Mutta joka tapauksessa hajotin kuoren lopulta ihan vain painamalla sen rikki sormella. Ja munasta paljastui:      


Violetti jänis! Pussissa ei ollut mitään esittelylehdykkää, josta olisin voinut katsella kuvia hahmoista. Ajattelin silti, että hahmon suhteen kävi varmaan ihan hyvä tuuri.

Paljastui myös, ettei munan ollut tarkoituskaan hajota sauman kohdalta, koska siinä kohtaa oli tuollainen muovivahvike:  

Tässä tarkemmat kuvat vastakuoriutuneesta muna-asukista, edestä ja takaa:

Selässä sillä (kuten ilmeisesti muillakin sarjan hahmoilla) on pienet hopeiset siivet. Hahmo on nätin värinen ja sillä on veikeä ilme. Tykkään. Ostin myöhemmin myös toisen pussukan ja sitten myös suuremman paketin, koska alkoi harmittaa esittelylehtisen puuttuminen. (Tietenkin kuvia näkee netistä, mutta ei ole sama asia kuin hypelöidä esittelylehdykkää.) Useamman munan pakkauksissa tulee lehdykkä mukana. Lisää Hatchimals-höpinää luvassa siis joskus myöhemmin.
 
Sitten toisen lelun kimppuun. Ystävälle oli varattuna pikkuinen Mini Cupcake Surprise -paketti:    

 
Kaupoissa on ollut jo pidemmän aikaa sellaisia suurempia Cupcake Surprise -hahmoja, mutta tämä on siis pienempi versio niistä.Näitä miniversioita pitäisi olla 12 erilaista. Ystävällä on ennestään yksi tavallista kokoa oleva kuppikakkunukke. (Minulla on valmiina kuviakin siitä, kunhan joskus saan laitettua tänne.) Idealtaanhan nämä nuket ovat samanlaisia kuin 90-luvun Cupcakes-nuket. (Sellaisestakin luvassa kuvia myöhemmin kesällä. Säilön paria sellaista ystävälle lahjaksi, eikä hän vielä tiedä, millaiset hahmot tulee saamaan.)    
 
Kuten pakkauksen kuvista ja teksteistä käy ilmi, muffinsin saa muutettua nukeksi ja takaisin. "Yllätys" on siinä, millainen hahmo muffinsin sisältä paljastuu. Lelu myös tuoksuu hyvälle, valikoimaan kuuluu kuusi erilaista tuoksua:     
 
Tuoksun lisäksi myös ulkonäkö on herkullinen:  
 
 
 Ystävä valitsi pakkauksen kuppikakun ulkonäön ja tuoksun perusteella, eikä siis ollut tiedossa, millainen nukke olisi  tämän muffinsin sisällä. Nukkekin oli onneksi mieluinen. Tällainen vaaleaverikkö:  
  

Muffinsin "kuorutteen" saa nukelle hatuksi. Suuremmilla nukeilla on myös kankainen mekko muovisen mekon päällä, mutta näillä mineillä on näköjään pelkästään tuo muoviosa mekkona. Muovimekko oli aika jäykkä kääntää auki ja takaisin kiinni. Ystävää mietitytti, kuinka hyvin muovi mahtaa kestää ikääntymistä ja runsasta kääntelyä.

Tässä vielä neiti takaisin leivonnaiseksi muuttuneena sekä violetti pupu, eivät ehkä aivan tavallisia vieraita porilaisessa hotellihuoneessa:    


Kävimme myös kirpputoreilla ja niistä löytyi joitain leluja. Laittelen niistä kuvia myöhemmin. (Samalla kuvia myös siivouspäivän löydöistä. Ja kävin viikolla myös Lahdessa, josta sieltäkin löytyi kirpputoreja, yllättäen. Tällä hetkellä vaivaa pieni kirpputoriuupumus, mutta eiköhän se mene nopeasti ohitse. Elämä ja lelut voittavat.)
 


4 kommenttia:

  1. Muksumassilla on myös nettikauppa, josta näköjään löytyy paljon noita samoja tuotteita. Nuo In my pocket-elukat lähtisivät varmaankin mukaani, jos kauppaan eksyisin... Pitääpä suunnitella reissua Poriin. :) Noiden feikkiponien määrä hieman ihmetyttää, onkohan niillä paljonkin kysyntää vai onko ne vain hyllyn täytteenä?

    Violetti pupu on tosi suloinen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Myymälässä ollessamme juuri joku asiakas ja myyjä juttelivat, että Porin myymälästä pitäisi löytyä kaikki nettikaupassa näkyvät tuotteet, koska nettikaupan varasto sijaitsee siellä. :) (Tietenkin sen lisäksi paljon sellaisiakin tuotteita, mitä ei netissä ole.) Porin lisäksi myös Raumalla on Muksumassin myymälä. Kiva jos pääset käymään jommassa kummassa! Oli paljon katseltavaa.

      Heidänkin nettikaupassa on näköjään se ikävä, että joistain tuotteista ei pysty erikseen valitsemaan, minkä tietyn pakkauksen haluaisi, vaan lukee vain jotain, että tuotteesta on saatavilla useita vaihtoehtoja, eikä tiedä, minkä toimittavat... Ymmärrän kyllä, että olisi työlästä lisätä kaikki vaihtoehdot nettikauppaan ja päivittää saatavuutta, mutta harmi silti. Yleistä nettikaupoille.

      Monelle feikkiponille oli laitettu punainen alennushintalappu, joten ajattelin, ettei ehkä hyvä menekki niillä. (Toisaalta myös niillä Glimmies-hahmoilla oli jo "tarjoushinta", joten ehkä heillä on tapana laittaa niitä heti/pian.)

      Poista
  2. Itsekkin olen törmännyt tuommoisiin feikkiponeihin ja välillä tekisi mieli sanoa kauppiaalle että heidän myymänsä tavarat on halpoja kopioita. Eikös niitten myyminen pitäisi olla periaatteessa laitonta ihmettelen vaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän vaivaantunut olo kyllä tuli, että eivätkö oikeasti tiedä myyvänsä feikkejä vai eivätkö välitä... Jokin G3.5 ponimuotti voi olla ihmisille vieras, niin etteivät edes tajua sen kopioivan jotain aitoa My Little Pony ponia. Eniten minua harmittavat paketit, joissa on G4 ponien kuvia, koska esimerkiksi joku ponipakettia lahjaksi ostava henkilö saattaa hämääntyä niistä.

      Poista