7. kesäkuuta 2017

Hatchimals collEGGtibles -öttiäisiä

Avasin ja kuvasin loput minulla olevat pienet Hatchimals-munat. Liila pupu sai siis kavereita.
 
Toisesta ostamastani bling bag -pussista paljastui tällainen öttiäinen:
 
 
En tätä munaa avatessani vielä tiennyt, millaisia kaikkia hahmoja on olemassa, paitsi pussien kuvituksessa näkyneet hahmot. Sain siis yllättyä.
 
 
Yllätys oli hyvin mieluinen. Tuollainen söpö pinkki siilimäinen olento. Pupuhahmon ja tämän perusteella tuntui, että haluaisin lisääkin näitä hahmoja.  
 
CollEGGtibles-tuotteita on onneksi myös Citymarketin valikoimassa. Tässä kuva erään marketin tarjonnasta, munapakkauksilla on oikein oma pahvipömpeli:  
 
 
Valikoin pakkauksen, jossa oli neljä munaa ja yksi irtohahmo, koska irtohahmo oli niin suloinen ja hahmot tulivat edullisemmiksi kuin yksittäin ostettaessa:  
 
 
Pakkaustaide on minusta hyvin onnistunutta, hahmot näyttävät suloisilta:  
 
 

Pakkauksen takaa löytyi tietoa, jotka olisin kaivannut jo ensimmäistä blind bag -pussista saamaani munaa ihmetellessäni. (Tämän ja muut blogissa olevat kuvat saa suuremmiksi klikkaamalla niitä. Ei noista pienistä kuvista oikein erota mitään.)     

 
Takapahvissa on kuvattuna osa hahmovalikoimasta, ei kuitenkaan kaikkia. Erikseen on nostettu esiin kuusi "limited edition" -hahmoa. Toivoin, että tällaisesta isosta pakkauksesta tulisi jokin niistä hahmoista. (Paljastan jo nyt, että ei tullut.) Hahmokuvien yhteydessä on pieni sydänkuvio, ja taustapahvissa kerrotaan, että kuvion väri paljastaa, kuinka yleinen hahmo on kyseessä. Lisäksi on kuvallinen ohje munan avaamiseksi. Ensin pidellään käsissä, sitten rikotaan kuori.  


 Munien sydänkuviosta myös neuvotaan "Rub the heart for color change" eli että sydän vaihtaa väriä, kun sitä hieroo (eli kun sitä lämmittää). Ennätin jo ajatella, muuttuisiko sydän sen väriseksi, mikä on sisällä olevan hahmon harvinaisuusluokitus. Eli jos hahmo olisi "yleinen", sydän muuttuisi siniseksi jne. Mutta ei, kaikki sydämet ilmeisesti muuttuvat vaaleanpunaisiksi.  

 
Pakkauksessa on Hatchimals-kotisivujen osoite. Kävin katsomassa sivuja ja sieltä löytyi mm. kattava ohjevideo:  
 
  

Videolta opin, että munankuorissa olevien pilkkujen väri paljastaa, mihin ryhmään/perheeseen sisällä oleva öttiäinen kuuluu. Opin myös, että Cloud Cove -ryhmään kuuluvat hahmot ovat ehkä nukkapintaisia... tai ainakin ne videolla näyttivät siltä. Painokuvissa kyllä näyttävät ihan samalta kuin muutkin.

Pakkauksen mukana tuli kaipaamani esittelylehdykkä. Tässä skannatut kuvat:    


Tuossa on siis kuvat kaikista tähän 1. aaltoon kuuluvista hahmoista. Ne jakautuvat kolmeentoista ryhmään ja jokaisella ryhmällä on oma tunnusväri, joka siis näkyy myös munien pilkuista. Ryhmät on nimetty eläinhahmojen asuinpaikan mukaan eli esimerkiksi Farm/maatila tai Jungle/viidakko. Mukana on myös erikoisia paikkoja. Giggle Grove (kikatuslehto,) jossa asuvat otukset näyttävät nauravan. Lilac Lake (liilajärvi), jossa asuvat olennot ovat kaikki liiloja. Polar Paradise (napaseutuparatiisi... siis jonkinlainen jäätikköalue), jonka asukit ovat sinivalkoisia ja läpikuultavia. Ja sitten on tuo limited edition Cloud Cove (pilvipoukama), jonka hahmot ovat lentävässä asennossa. 

Minulle oli yllätys, että samaa hahmoa on useana eri värivaihtoehtona. Olisi mukavampaa, jos kaikki olisivat kokonaan erilaisia hahmoja.

Esitelehdykän toisella puolella on kartta öttiäisten asuinmaailmasta, maailman nimi on Hatchtopia:       


Jotkin hahmojen asuinpaikoiksi nimetyt paikat löytyvät kartalta, mutta ei kaikkia. Esimerkiksi savannia ei ole erikseen merkitty karttaan.

Kun olin aikani tutkaillut esitettä (ja miettinyt, mitä kaikkia hahmoja olisi kiva saada munista), pääsin vihdoin hahmojen kimppuun. Ensimmäiseksi hypistelin tietenkin pakkauksessa ollutta irtohahmoa, vaaleanpunasinistä peuramaista olentoa:


Yhtä söötti kaikista suunnista... Esittelylehtisessä ei ole hahmoista mitään muuta tietoa kuin ryhmä sekä harvinaisuus. Kotisivuilta löytyi enemmän infoa. Siellä mainitaan, mihin lajiin ja perheeseen eli ryhmään hahmo kuuluu, kuinka harvinainen se on, millainen pesä sillä on ja kuinka hyvä lentotaito sillä on. Esimerkiksi tämä peura:  
 
Species /Laji: Deeraloo (blue /sininen)
Family /Perhe: Forest /metsä
Rarity /Harvinaisuus: common /yleinen
Nest Type /Pesätyyppi: Pink Maples /vaaleanpunaiset vaahterat
Flight Ability /Lentotaito: 4/5
 
Peurahahmoa on olemassa myös toinen värivaihtoehto. Myös se on siten samaa lajia eli deeraloo, pelkästään väri on eri. (Jos omille hahmoilleen haluaa jonkin erisnimen, sellaisen saa siis itse keksiä.) Tuo pesätyypin mainitseminen on ihan hauska yksityiskohta. Pystyy kuvittelemaan, missä otukset asustavat. (Minun tekisi kovasti mieli piirtää vaaleanpunalehtisessä vaahterassa nukkuva sininen siivekäs peura.. mutta oma piirustus-ability ei taida riittää.) Kaikilla hahmoilla on selässään pienet siivet, joten on hauskaa, että ne kaikki ovat myös lentotaitoisia, jotkut enemmän ja jotkut vähemmän. Sininen deeraloo on ilmeisesti hyvä lentäjä. (Kuulostaapa nämä jutut taas selväjärkisiltä, heh...)  
 
Munien kimppuun!

 
Aloitin keltapilkullisesta eli savanniryhmään kuuluvasta munasta. Toivoin, että sieltä tulisi seepra.
 
 
Ei tullut seepraa. Tuli nöpönen leijona. Tai siis leoriole.   

 
Laji: Leoriole (pink /vaaleanpunainen)
Perhe: Savannah /savanni
Harvinaisuus: yleinen
Pesätyyppi: 2 Flower /kaksi kukkaa (vaiko liian kukkaisa..)
Lentotaito: 2/5
 
(Suomennokset ovat ihan vain omiani. Minusta on mukava käyttää suomea ja kun asioilla on jokin suomenkielinen nimike. Otusten lajinimiä en sentään koeta kääntää.)
 
Aiemmat kolme hahmoani olivat enemmän pastellivärisiä, tällä hahmolla on iloisen kirkkaat värit:

 
 

Ensin ajattelin, että voisin säästää munia ja avata vaikka yhden päivässä... mutta en malttanut. Halusin lisäksi saada kaikki kerralla kuvattua.   

 
Kirkkaanpunaisia täpliä eli tämä muna kuuluu Farm-ryhmään. Tiedossa siis jokin maatalon eläimistä. Toivoin, että tulisi hevonen, ja hevosten jälkeen mieluisin olisi lammas. Etenkin sininen lammas olisi nätti, mutta se on ultra rare eli ilmeisesti vaikea saada.
 
Hatchimals colleggtibles ponette orange
 
Heppa, jee. Värit ovat aika samanlaiset kuin leoriolella, olisin siksi ehkä toivonut vaaleanpunaista versiota. Mutta ei parane valittaa, kun sain sentään toivomani olentolajin..   
 
Laji: Ponette (orange /oranssi)
Perhe: Farm /maatila
Harvinaisuus: yleinen
Pesätyyppi: Honey Hay /hunajaheinä
Lentotaito: 3/5
  
Hatchimals colleggtibles ponette orange farm blog picture

 Pollean näköinen ponette, heh.

Seuraavaksi vaaleanvihreä eli forest-ryhmän muna: 

 
Tästä ryhmästä kaikki hahmot näyttävät minusta kivoilta. Myös deeraloo kuuluu metsäryhmään, mutta oletin, että tuskin ainakaan samanalaista tulee.   
 
Tykkään kovasti öttiäisen väreistä, kauniit! Ensin luulin jonkinlaiseksi oravaksi, mutta ei ole orava vaan haisunäätähahmo.
 
Laji: Skunkle (green /vihreä)
Perhe: metsä
Harvinaisuus: rare /harvinainen
Pesätyyppi: Lavender Oaks /laventelitammet (tai laventelinsiniset tammet)
Lentotaito: 3/5
 
 Hahmo on muutoinkin todella nätti, hänellä on suuri pörheä häntä. Mikäli näitä harvinaiseksi luokiteltuja hahmoja on vaikeampi saada blind bag pusseista kuin yleisempiä hahmoja, olen iloinen, että sain nyt tämän hahmon.
 
 
Viimeinen muna jännitti eniten:
 
Pilkut olivat mielestäni vaaleansiniset eli munassa olisi jokin river-hahmo. Mutta toivoin edelleen, että ehkä muna olisikin sitä limited edition -ryhmää, sen väri kun on jokin turkoosinsininen. 
   
Ei ollut pilvipoukaman asukas, jokihahmo oli. Tuollainen nätti violetti... mikä ikinä onkaan. 
 

Laji: Swotter (purple /violetti)
Perhe: River /joki
Harvinaisuus: harvinainen
Pesätyyppi: Lilly Logs /liljatukit
Flight Ability /Lentotaito: 5/5

 
Ulkonäön perusteella jattelin, että olisi ehkä jokin vesimyyrä tai piisami (ei ainakaan majava, koska ei sellaista häntää), mutta en tiedä. Joka tapauksessa tämä vesijyrsijä on loistava lentäjä. (SAUKKO! Ystävä tiesi kertoa, että otter on saukko. Joten swotter on saukkomainen otus.) 

Kotisivujen kuvassa muuten näkyy, että hänellä olisi vaaleanpunaiset glitter-siivet. Ei kuitenkaan ole, vaan siivissä on hopeanväristä glitteriä kuten muillakin.  
 
 
Loppuun vielä vertailukuvia munankuorien väreistä. Tässä on Meadow-ryhmän (niitty) muna, jossa on purppuranpunaiset pilkutm ja vaaleanviolettipilkullinen "Lilac Lake" -muna:
 
 
Kun nyt muiltakin listasin, niin tässä myös näiden kahden tiedot. Ensin pinkkisiili:
 
Laji: Hedgyhen (vaaleanpunainen)
Perhe: Meadow /niitty
Harvinaisuus: harvinainen
Pesätyyppi: Lullaby Grass /tuutulauluruoho(?)
Lentotaito: 3/5
 
Jäniksen tiedot: 
 
Laji: Bunwee
Perhe: Lilac /liila
Harvinaisuus: yleinen
Pesätyyppi: Pink Flora /vaaleanpunainen kasvillisuus
Lentotaito: 3/5
 
Vertailukuva, jossa kirkkaamman punainen Farm-muna verrattuna Meadow-munaan:
 
 Myös vaaleansiniset River-pilkut erottuvat hyvin  vaaleanvihreistä Forest-pilkuista:
 
Vertailen lisää, jos löydän joskus muihin ryhmiin kuuluvia munia. Esimerkiksi Lilac Laken ja Jungle/viidakko-ryhmän värejä voisi olla hankala erottaa toisistaan. Blind bag -pusseja ostaessa ei tietenkään ole väliä, erottaako munien värejä toisistaan vaiko ei. Mutta jos ostaa kahden munan pakkauksia tai tällaisia neljän munan pakkauksia, voi paketin valita värien mukaan. En tosin tiedä, onko esimerkiksi kaikissa näissä isoissa paketeissa, joissa on sininen deeraloo irtohahmona, kaikki nämä samat hahmot munissa... tai ainakin samoista ryhmistä munat. Täytyy vertailla pakkauksia, kunhan pääsen taas kaupan leluhyllylle. Hauskinta olisi löytää pakkaus, jossa näkyisi limited edition eli turkoosinsininen muna. Myös tummanvihreä Giggle grove eli kikattava hahmo olisi hauska löytö. Tai oranssi Desert, tahtoisin koalan. 
 
Eli olen ostamassa ainakin vielä jokusen munan. Munat ovat sen verran kalliita, että tuplahahmojen saaminen kyllä harmittaisi kovasti. Tähän mennessä kaikki hahmot ovat onneksi olleet erilaisia ja kaikki hyvin mieluisia.    
 
 
Tässä vielä koko nykyinen joukkio:  
 



2 kommenttia:

  1. Nämähän on syvällisempiä leluja kuin päältä päin uskoisi! Tarkoitan siis, että ovat hyvin mietittyjä ja kaikkea kivaa keksitty näihin. Kiitos isosta infopaketista, taisin innostua näistä vielä lisääkin... Voin ilmoittautua vaihtokaveriksi, jos joskus tulee tuplia. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tiedä, onko näistä innostuminen hyvä vai huono asia... :D Mutta joo, vaihtelen mielelläni, jos tulee sopivia tuplia! :) Toivoisin, että nämä samat pysyvät nyt pitkään myynnissä (vaikka koko kesän), koska esim. blind bag pussi olisi kiva ostaa aina joskus, tykkään kun saa yllättyä ensin munan väristä ja sitten sisällä olevasta otuksesta, mutta nyt kerralla tuskin tulee ostettua montaa pussia tai pakkausta, voisi tuntua turhalta... (Pitäisi fillyjäkin koettaa hankkia, mutta nämä hatchit veivät nyt ainakin hetkeksi huomion.)

      Poista