16. helmikuuta 2017

Ormuspellontieltä

Ystävä bongasi Toy 'Stache -blogista viime lokakuulta postauksen, jossa kerrotaan Helsingin Malmilla sijaitsevasta kirpputorista (käytännössä osto- ja myyntiliike). Blogissa on ihania kuvia kirpputorin valtavasta leluvalikoimasta. Lukiessa ja kuvia katsellessa heräsi halu päästä itse käymään paikassa. Erityistä kiinnostusta herätti kuva, jossa näkyi My Little Pony G1 poneja, mm. timanttivarsa Baby Ruby ja yksisarvinen Twilight.  Reilu viikko sitten minulla oli mahdollisuus poiketa pikaisesti kyseiselle lelukirpputorille. (Itse unohdin puhelimen autoon.) Paikka oli todella näkemisen arvoinen, suosittelen käymään!
 
Tässä ostokseni:  
 
 
Ajattelin, että ponit ovat jo varmasti menneet kaupaksi (mikäli kunto ei ole aivan karsea). Mutta ihme ja kumma, ponivitriini odotti saman näköisenä kuin blogikuvasta muistelin. Ruby ja Twilight olivat yhä paikalla. Lisäksi joukkoon oli liittynyt G1 Sparkler. Joten joo... he eivät enää nykyään ole siellä. Paikka on kuitenkin täynnä kaikkea muutakin jännää katseltavaa ja löydettävää.  
 
 
Osoite on: Ormuspellontie 12, 00700 HELSINKI. Kirpputori on teollisuushallirakennuksen toisessa kerroksessa, pihassa on opastetta. Paikassa käy vain käteismaksu. Miellyttävä myyjäherra pyysi tykkäämään kirpputorin Facebook-sivusta. Olen laiska käyttämään facebookia, mutta ajattelin nyt edes tätä kautta levittää sanaa.
 
Oli hauska nähdä sellaisiakin leluja, joita en ole tiennyt olevan edes olemassa. Puhtaana heräteostoksena ostin hänet:  
 
 
En yhtään tiennyt, mikä hän on, siis muutoin kuin vinkeältä näyttävä pastellivauvaponi. Kyljestä erottui teksti  © 1988 MTC PR ja ehkä jokin kirjain. Ghost of the doll -sivustolta löytyi hahmolle nimi. Tuotemerkki on Little Beauties ja tämä kyseinen poni on Baby Twin Ponies -sarjan Pink Nurserytime Twin (ei ehkä virallinen nimi). Toivon löytäväni joskus muitakin sarjan poneja.  



Ostin myös Lady Lovely Locks -palapelin: 

 
Kuten viime vuonna löytämäni LLL-palapeli, myös tämä menee ystävälle. 60 puista palasta, kuten siinäkin. Tässä on mielestäni vielä sitäkin kauniimpi kuva.

 
 
Ja sitten ponikuvia... Ystävän laumaan puuttunut timanttivarsa, Baby Ruby:
 
 
Blogikuvasta olin etukäteen katsonut, että toisessa silmämaalissa on kulumaa. Muutoin ponin kunto oli iloinen yllätys. Tinselit olivat vanuttuneet, mutta vanu irtosi hyvin kampaamalla. (Muutoin hänen karvojaan ei ole vielä hoidettu, ystävä saa itse laittaa.) Kavioiden pohjassa on entisen omistajan nimi. Pientä kulumaa symboleissa ja korvan kärjessä. Mielestäni ehdottomasti kannattava ostos. Vitriinissä oli paljon huonommassakin kunnossa olevia tavallisempia poneja ja kaikilla G1 poneilla oli sama hinta (12e/kpl). Aina voi koettaa kuitenkin vähän tinkiä.
 


Oma aarteeni, Twilight:


Twilightin kunto ei ole hyvä. Symbolin hileet ovat kuluneita. Etukavioiden kärjissä on kulumaa ja himmennyttä kuulakärkikynää, kohotetussa polvessa pippurilikaa, kynäjälki myös kaulasauman tuntumassa. Myös kyljessä on isot viivamaiset jäljet. Itse ajattelin niitäkin himmenneiksi kynäjäljiksi, mutta saattavat olla myös muovivauriota. Normaalisti harja onneksi peittää ne hyvin. Karvat olivat hienossa kunnossa, en muuta kuin vähän kammannut.

 
Minusta hän on kaikesta huolimatta nätti poni. Hahmo on minulle tuttu lapsuuden ponisarjakuvista, joissa hänen nimensä oli Hämyhirnahdus. Hämyhirnahdus oli mielestäni hieno yksisarvinen, joka liikkui yleensä öisin, ja häneltä saattoi saada toivomustähden.   





Ja vielä yllätyslöytö Sparkler:

 
Hän on jo toinen tässä blogissa poseeraava Sparkler, koska viime vuonna kuvasin ystävän laumaan liittyneen yksilön. Löytämisen ilosta ja nostalgiasyistä ostin itselleni nyt oman. Samoin kuin Twilight, myös Sparkler on tuttu sarjakuvista. Niissä hänen nimensä oli tarinasta riippuen joko Rusotar tai Poretar. Hän piti kiiltävistä esineistä, niin jalokivistä kuin kastepisaroistakin.  
 

Sparklerin kuntoon olen oikein tyytyväinen. Harjasta alimpia blugeja on lyhennetty, mutta jäävät kampauksen sekaan. Sarvessa on kaksi olemattoman pientä neonspottia. Symboleista hile jonkin verran kulunut, yhdessä kuviossa on ruostetäplä. Silti varsin kaunokainen. Sekä häntä että harja olivat vanhoilla leteillä, joten hänen karvojaan laitoin uudelle kampaukselle.    

 
 
Vielä yhteiskuva uusista poneistani:




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti